Így főzhetünk finomat olcsóbban
2011 december 18. | Szerző: cseveg |
Vegyünk egy jókora sertés tarját, vagy csülköt. Fejtsük le a csontos részt és tegyük el húslevesbe, amihez vehetünk néhány kacsa, vagy csirkeszárnyat, esetleg velős csontot, így már megvan a finom húsleveshez való hús is.
Ha csülköt veszünk, a lefejtett bőrt tegyük fagyasztóba,írjuk rá, mi van a zsákban, télen felhasználhatjuk kocsonyába.
A húst pácoljuk be fél kávéskanál őrölt bors, 5-6 cikk zúzott fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény,csipetnyi szerecsendió, fél mokkáskanál őrölt gyömbér és 1 dl étolaj keverékébe.
Ebben a pácban tartjuk a húst 1 napig a hűtőben, másnap a páchoz 1 kanál zsiradékot adunk,és 1 kávéskanál sót. (a sót nem tesszük a pácba, mert kifolyik a hús a leve!) Fóliával lefedve 200C° kb 1 órán át sütjük, majd levéve a fóliát, pirosra pirítjuk.
Ezután készíthetünk hozzá bármilyen köretet, de fogyaszthatjuk hidegen kenyérrel is.Érdemes utána számolni, hányszor tudunk így finomat enni. Ha külön- külön vásárolunk, ebédre, reggelire, vacsorára valót, sokkal többe kerül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: