Így főzhetünk finomat olcsóbban

2011 december 18. | Szerző: |

Vegyünk egy jókora sertés tarját, vagy csülköt. Fejtsük  le a csontos részt és tegyük el húslevesbe, amihez vehetünk néhány kacsa, vagy csirkeszárnyat, esetleg velős csontot, így már megvan a finom húsleveshez való hús is.

Ha csülköt veszünk, a lefejtett  bőrt tegyük fagyasztóba,írjuk rá, mi van a zsákban, télen felhasználhatjuk kocsonyába.

A húst pácoljuk be fél kávéskanál őrölt bors, 5-6 cikk zúzott fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény,csipetnyi  szerecsendió, fél mokkáskanál őrölt gyömbér és 1 dl étolaj keverékébe.

Ebben a pácban tartjuk a húst 1 napig a hűtőben, másnap a páchoz 1 kanál zsiradékot adunk,és 1 kávéskanál sót. (a sót nem tesszük a pácba, mert kifolyik a hús a leve!)  Fóliával lefedve  200C° kb 1 órán át sütjük,  majd levéve a fóliát, pirosra pirítjuk.

Ezután készíthetünk hozzá bármilyen köretet, de fogyaszthatjuk hidegen kenyérrel is.Érdemes utána számolni, hányszor tudunk így finomat enni. Ha külön- külön vásárolunk, ebédre, reggelire, vacsorára valót, sokkal többe kerül.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!