Mit tegyünk ha keserű a mák?

2010 augusztus 23. | Szerző: |

Mielőtt darálni kezdenénk a mákot, egy csipetnyit rágjunk össze. Ha keserűnek találjuk, ne daráljuk le, hanem tegyük egy tál vízbe, és öblítsük le.A keseredést okozó szemét fennmarad a víz tetején, a mák lesüllyed. Az öblítést többször megismételjük, majd egy szűrőbe konyharuhát teszünk, abba öntjük a vizes mákot. Amikor lecsöpögött,gyúrótáblára vagy  tepsibe tesszük a konyharuhával együtt,  és meleg helyen, (augusztusban a napon)megszárítjuk. Én minden ősszel megveszek 3-4 kiló mákot, átmosom, megszárítom, belerakom egy 5 literes üvegbe, és papírszalvétával lekötöm. Egész évre elég, és nem keseredik meg, mert a szemetet kimostam belőle.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!