Mit tegyünk ha keserű a mák?
2010 augusztus 23. | Szerző: cseveg |
Mielőtt darálni kezdenénk a mákot, egy csipetnyit rágjunk össze. Ha keserűnek találjuk, ne daráljuk le, hanem tegyük egy tál vízbe, és öblítsük le.A keseredést okozó szemét fennmarad a víz tetején, a mák lesüllyed. Az öblítést többször megismételjük, majd egy szűrőbe konyharuhát teszünk, abba öntjük a vizes mákot. Amikor lecsöpögött,gyúrótáblára vagy tepsibe tesszük a konyharuhával együtt, és meleg helyen, (augusztusban a napon)megszárítjuk. Én minden ősszel megveszek 3-4 kiló mákot, átmosom, megszárítom, belerakom egy 5 literes üvegbe, és papírszalvétával lekötöm. Egész évre elég, és nem keseredik meg, mert a szemetet kimostam belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: